Αναζητηση στο ιστολογιο (Μπορειτε να δειτε προηγουμενες δημιοσιευμενες αναρτησεις)

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!!!

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!!!

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

ΕΠΣΜ | Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α' Κατηγορίας 2019-20!!!



Α’ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι σαράντα έξι (46) ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία χωρίστηκαν σε τρεις (3) ομίλους των 15 και 16 ομάδων. Όταν ολοκληρωθούν οι διπλοί αγώνες (α’ και β’ γύρος) σε κάθε όμιλο και σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων (του ίδιου ομίλου), προκειμένου για θέσεις που δίνουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των επόμενων φάσεων (διεκδίκησης προβιβασμού, αποφυγής υποβιβασμού), κατά τα κατωτέρω, ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών ομάδων. Έτσι, σε κάθε όμιλο οριστικοποιείται η κατάταξη των ομάδων στις θέσεις από 1 μέχρι 15 ή 1 μέχρι 16 (κανονική περίοδος).
Η πρωταθλήτρια ομάδα κάθε ομίλου ανέρχεται (απευθείας) στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2020 - 2021.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η, 3η, 4η και 5η θέση σ’ όλους τους ομίλους (1ος, 2ος και 3ος), στην κανονική περίοδο, συμμετέχουν στη διαδικασία προβιβασμού (play -offs) στην ανώτερη κατηγορία και την ανάδειξη της δευτεραθλήτριας ομάδας κάθε ομίλου.
Οι παραπάνω ομάδες θα συγκροτήσουν ένα νέο όμιλο των τεσσάρων ομάδων σε κάθε όμιλο (1ος, 2ος και 3ος), οι οποίες θ’ αγωνιστούν μεταξύ τους σ’ ένα μίνι πρωτάθλημα των τριών αγωνιστικών και με  bonus βαθμών, σύμφωνα με τη θέση που θα καταλάβουν στο βαθμολογικό πίνακα κάθε ομίλου της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος.
Συγκεκριμένα η ομάδα που θα καταλάβει τη δεύτερη θέση θα έχει τον κλειδάριθμο Νο 1 και θα ξεκινήσει με τρεις (3) βαθμούς, η ομάδα που θα καταλάβει την τρίτη θέση θα έχει τον κλειδάριθμο Νο 2 και θα ξεκινήσει με δύο (2) βαθμούς, η ομάδα που θα καταλάβει την τέταρτη θέση θα έχει τον κλειδάριθμο Νο 3 και θα ξεκινήσει με ένα (1) βαθμό και η ομάδα που θα καταλάβει την πέμπτη θέση θα έχει τον κλειδάριθμο Νο 4 και θα ξεκινήσει κι’ αυτή με ένα (1) βαθμό.
Η σειρά των αγώνων θα διεξαχθούν με τον παρακάτω κλειδάριθμο: 1η αγωνιστική: 1 Χ 3, 2 Χ 4, 2η αγωνιστική: 1 Χ 4, 2 Χ 3 και 3η αγωνιστική: 1 Χ 2, 3 Χ 4.
Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω αγώνων, αν υπάρξει ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων ισχύουν όσα προβλέπονται στο άρθρο 20 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση, μετά την ολοκλήρωση των τριών αγωνιστικών, θα αναδειχθούν οι δευτεραθλήτριες κάθε ομίλου (1ος, 2ος και 3ος)  και θα ανέλθουν στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία.
Έτσι, στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία θα ανέλθουν συνολικά έξι (6) ομάδες για την περίοδο 2020 -2021, τρεις (3) πρωταθλήτριες των ομίλων και ακόμη τρεις (3) δευτεραθλήτριες με τη διαδικασία των play-offs.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν την τελευταία θέση σ’ όλους τους ομίλους, δηλαδή τη 15η σε όμιλο των 15 ομάδων ή τη 16η θέση σε όμιλο των 16 ομάδων θα υποβιβαστούν απευθείας στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία  για την περίοδο 2020 - 2021.
Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τέσσερις (4) θέσεις, κατά σειρά, πριν από την  τελευταία θέση σ’ όλους τους ομίλους, στην κανονική περίοδο, συμμετέχουν στη διαδικασία υποβιβασμού (play-outs) στην κατώτερη κατηγορία, δηλαδή οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 11 έως 14 σε όμιλο των 15 ομάδων και τις θέσεις 12 έως 15 σε όμιλο των 16 ομάδων.
Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων θα προκύψουν τα ζευγάρια 11 - 14 και 12 – 13 στον όμιλο των 15 ομάδων (διπλό πλεονέκτημα έχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 11η και τη 12η θέση) και 12 - 15 και 13 – 14 στους ομίλους των 16 ομάδων (διπλό πλεονέκτημα έχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν την 12η και τη 13η θέση).
Οι νικήτριες ομάδες παραμένουν στην κατηγορία και όσες ηττηθούν θα υποβιβαστούν.
Σε περίπτωση, όμως, που θα νικήσει μία ή περισσότερες από τις φιλοξενούμενες ομάδες, τότε θα οριστούν ένας ή περισσότεροι αγώνες σε ουδέτερα γήπεδα και όσες ομάδες ηττηθούν θα υποβιβαστούν στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2020 - 2021.
Σε περίπτωση, όμως, κατά την οποία υπάρξει βαθμολογική διαφορά μεταξύ των διαγωνιζομένων ομάδων δέκα βαθμών και άνω, τότε η αναμέτρηση δεν θα διεξαχθεί (π.χ. αν η ομάδα Α συγκεντρώσει 48 βαθμούς και η ομάδα Β συγκεντρώσει 38 βαθμούς, τότε θα προκύψει βαθμολογική διαφορά δέκα (10) βαθμών και ο αγώνας δεν θα γίνει. Η ομάδα Α θα παραμείνει στην κατηγορία και η ομάδα Β θα υποβιβαστεί στην κατώτερη κατηγορία).  
Έτσι, στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία για την περίοδο 2020 - 2021 θα υποβιβαστούν συνολικά εννέα (9) ομάδες, απ’ ευθείας τρεις (3) ομάδες και ακόμη έξι (6) ομάδες με τη διαδικασία των play-outs.
Οι ομάδες θα αγωνίζονται κάθε Σαββατοκύριακο, αρχής γενομένης από το διήμερο 14 – 15 Σεπτεμβρίου 2019, και για την έγκαιρη ολοκλήρωσή του πρωταθλήματος θα προγραμματιστεί τουλάχιστον μία (1) εμβόλιμη Τετάρτη (2 ή 9 Οκτωβρίου 2019) σ’ όλους τους ομίλους και, αν χρειαστεί, θα οριστούν επιπλέον εμβόλιμες σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ή κάποιων έκτακτων γεγονότων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου