Αναζητηση στο ιστολογιο (Μπορειτε να δειτε προηγουμενες δημιοσιευμενες αναρτησεις)

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!!!

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!!!

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!!!



Μετά από ένα μήνα ακριβώς αγωνιστικής απραξίας λόγω του μεγάλου χιονιά που έπληττε σε όλη την Μακεδονία, τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΜ ξαναρχίζουν με πλήρη αγωνιστική δράση σε όλες της κατηγορίες. Έτσι στα πλαίσια της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' Ερασιτεχνικής-Α' ομίλου, η Δόξα Πενταλόφου πηγαίνει να αγωνιστεί σε ένα από τα ιστορικότερα γήπεδα της Θεσσαλονίκης και δεν είναι άλλο από το γήπεδο του Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, ένα γήπεδο το οποίο οι Πενταλοφίτες έχουν να θυμούνται αρκετούς επεισοδιακούς αγώνες με πολλές ομάδες που αγωνίζονταν εκεί πέραν του Θερμαϊκού τις περασμένες δεκαετίες. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19-1-2019 και ώρα 15:00 μ.μ., στο γήπεδο όπως είπαμε του Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης στα Σφαγεία. Η Δόξα θέλει να αφήσει πίσω το τελευταίο άσχημο αποτέλεσμα μέσα στα Ελευθέρια από τον Ελευθεριακό (4-2) και να κοιτάξει με αισιοδοξία το μέλλον της στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από το ερχόμενο παιχνίδι με τον Θερμαϊκό Θεσσαλονίκης. Μοναδικοί απόντες από το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι οι τιμωρημένοι Χρήστος Αραμπατζούδης και Νίκος Μάσκας, στους οποίους επιβλήθηκε ποινή μίας αγωνιστικής ημέρας. Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι η Δόξα θα αντιμετωπίσει τον Θερμαϊκό ξανά μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, μετά και την αγωνιστική περίοδο 1998-99 και το πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας τότε.

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

Ο Μ.Γ.Σ.Σ. Θερμαϊκός Θεσσαλονίκης είναι από τα αρχαιότερα σωματεία της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας.Ιδρύθηκε το 1925 με πλήρες όνομα Μουσικογυμναστικός Σύλλογος Σιδηροδρομικών Θεσσαλονίκης «Ο Θερμαϊκός» και χρώματα μαύρο και άσπρο.Την ίδρυση του αποφάσισε μια ομάδα σιδηροδρομικών της Θεσσαλονίκης με πρωτοπόρο τον Μαλιγκούδη, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου επί τριάντα έτη. Ο σύλλογος υπήρξε ιδρυτικό μέλος της ΕΠΣΜ και της ΕΠΟ. Γύρω του συσπειρώθηκαν σταδιακά όλοι οι σιδηροδρομικοί της Βορείου Ελλάδος και το 1957 είχε 3.000 μέλη. Το πλεονέκτημά του ήταν πως οι ποδοσφαιριστές του δεν είχαν επαγγελματικές έννοιες, αφού τους βασικούς παίκτες οι ιθύνοντες φρόντιζαν να τους διορίζουν ως τεχνικούς ή υπαλλήλους στους ΣΕΚ. Επίσης, οι ΣΕΚ είχαν παραχωρήσει στο σύλλογο έκταση 30 στεμμάτων στην περιοχή των Σφαγείων για τη δημιουργία γηπέδου. Το εντευκτήριο του συλλόγου ήταν σε διαμέρισμα στην οδό Αριστοτέλους. Εκτός από ποδοσφαιρικό τμήμα είχε τμήμα στίβου και αθλοπαιδιών.H πρώτη του συμμετοχή στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Μακεδονίας ήταν την περίοδο 1927-28. Συμμετείχε στην Α΄ κατηγορία ως το 1933 που υποβιβάστηκε. Ανέβηκε πάλι στην Α΄ για μία σεζόν τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια και έπεσε πάλι. Το 1957, με προπονητή τον Πάνο Μάρκοβιτς, αναδείχθηκε πρωταθλητής Β΄ κατηγορίας και ανέβηκε στην Α΄ ΕΠΣΜ, όπου πρωταγωνίστησε για τρεις σεζόν. Την περίοδο 1959-60 αναδείχθηκε πρωταθλητής της πρώτης κατηγορίας και προβιβάστηκε στην Α’ Εθνική μέσω του πρώτου πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής, το οποίο και άρχισε αμέσως μετά την λήξη των κατά τόπους πρωταθλημάτων.Έτσι ο Θερμαϊκός, όπως και άλλες ομάδες, βρέθηκαν την χρονιά 1959-60, να λαμβάνουν μέρος σε δύο πρωταθλήματα. Πρώτα αυτό της ΕΠΣΜ, που τελείωσε τον Φεβρουάριο και έναν μήνα αργότερα σε αυτό της Β’ Εθνικής. Εκεί στον Βόρειο Όμιλο, θα βρεθεί αντίπαλος με τους Όλυμπο Κατερίνης, Ολυμπιακό Κοζάνης, Ασπίδα Ξάνθης, Ηρακλή Καβάλας, Απόλλων Σερρών, Ορφέα Ξάνθης και Μελιτέα Θεσσαλονίκης (ο οποίος και είχε έρθει δεύτερος στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΜ). Ο Θερμαϊκός θα καταλάβει την πρώτη θέση και έτσι θα κερδίσει και δεύτερο πρωτάθλημα, μέσα στην ίδια χρονιά. Σημαντικοί παίκτες της περιόδου εκείνης υπήρξαν οι Κυνηγόπουλος, Ζλατάνος, Τιτόπουλος, Γριμπιλάκος, Σαραντής, Φωτιάδης, Παπαγιαννάκης, Αγγελίδης, Βενετόπουλος, Βασάρας, Πασχαλίδης, Πατάκας, Σαμαρόπουλος, Καλαϊτζίδης κ.ά. Η πιο σημαντική επιτυχία της ομάδας ήταν η συμμετοχή της στην Α’ Εθνική την περίοδο 1960-61. Κατέλαβε την 15η θέση (προτελευταία) και υποβιβάστηκε. Σημείωσε 3 νίκες (επί του Εθνικού Πειραιά και του Φωστήρα εντός και επί του Παναιγιάλειου στο Αίγιο), 8 ισοπαλίες (ξεχωρίζουν αυτές με τον Παναθηναϊκό και τον Άρη εντός) και 19 ήττες. Τα τέρματα του ήταν 33-75.

+
ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΔΟΞΑ ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ

Τέσσερις φορές έχουν συναντηθεί συνολικά στο παρελθόν σε επίσημα παιχνίδια (όλες στην Β' ερασιτεχνική), η Δόξα και ο Θερμαϊκος Θεσσαλονίκης, στο γήπεδο της ομώνυμης ομάδας στα Σφαγεία. Η προϊστορία ευνοεί τη Δόξα στα παιχνίδια με τον Θερμαϊκό Θεσσαλονίκης, όταν είναι φιλοξενούμενη. Οι Πενταλοφίτες μετρούν 2 νίκες, ο Θερμαϊκός καμία, ενώ 2 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Στα συνολικά γκολ υπερτερεί η Δόξα με 0-2.

Αναλυτικά η προϊστορία των αγώνων Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης-Δόξας:
Περίοδος 1986-87, Β' Κατηγορία: Θερμαϊκός Θεσσαλονίκης-Δόξα 0-0
Περίοδος 1991-92, Β' Κατηγορία: Θερμαϊκός Θεσσαλονίκης-Δόξα 0-1
Περίοδος 1992-93, Β' Κατηγορία: Θερμαϊκός Θεσσαλονίκης-Δόξα 0-0
Περίοδος 1998-99, Β' Κατηγορία: Θερμαϊκός Θεσσαλονίκης-Δόξα 0-1

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗ Σ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:
ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ:

















Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ:
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφελώδης
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: 6-8 °C
ΑΝΕΜΟI: 2 μποφόρ
ΔΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΕΜΟΥ: Α
ΥΓΡΑΣΙΑ: 80-85%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου