Αναζητηση στο ιστολογιο (Μπορειτε να δειτε προηγουμενες δημιοσιευμενες αναρτησεις)

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!!!

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!!!

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

ΕΠΣΜ: Ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας ΕΠΣΜ 2022-23!!!

 

Με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣ Μακεδονίας καθορίστηκε ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων σ’ όλες τις κατηγορίες της Ένωσης την αγων. περίοδο 2022 - 2023.

Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συμμετέχουν είκοσι (20) ομάδες οι οποίες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των δέκα (10) ομάδων.

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου ακολουθούν οι αγώνες play offς και play outs, για την ανάδειξη των ομάδων που θα μας εκπροσωπήσουν στους αγώνες μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική και για τη γνωστοποίηση των ομάδων που θα υποβιβαστούν στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία.

Αν υπάρξει ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων, μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου, ισχύουν όσα προβλέπονται στο άρθρο 20 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Α. ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΥ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η, τη 2η, την 3η, 4η και την 5η θέση και στους δύο (2) ομίλους θα αγωνιστούν στα play offs.

Οι παραπάνω ομάδες θα συγκροτήσουν έναν (1) ενιαίο όμιλο των δέκα (10) ομάδων και θα αγωνιστούν σ’ ένα μίνι πρωτάθλημα του ενός γύρου για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας και της δευτεραθλήτριας ομάδας που θα εκπροσωπήσει την ΕΠΣ Μακεδονίας στους αγώνες μπαράζ για άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία της περιόδου 2023 – 2024.

Συνολικά θα διεξαχθούν εννέα (9) αγώνες και οι ομάδες που θα καταλάβουν την 1η και τη 2η θέση στον όμιλό τους και η καλύτερη ομάδα που θα καταλάβει την 3η θέση (περισσότεροι βαθμοί, καλύτερη διαφορά τερμάτων, περισσότερα τέρματα, περισσότερα εκτός έδρας τέρματα) θα δώσουν πέντε (5) αγώνες στην έδρα τους και οι υπόλοιπες ομάδες θα δώσουν τέσσερις (4) αγώνες στην έδρα τους.

Οι δέκα ομάδες (πέντε από κάθε όμιλο) θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους στο μίνι πρωτάθλημα των εννέα (9) αγωνιστικών, με bonus βαθμών. Οι βαθμοί που θα συγκεντρώσουν στον όμιλό τους μετά την ολοκλήρωση των δέκα οκτώ (18) αγωνιστικών θα μεταφερθούν, εφόσον προηγουμένως διαιρεθούν με το συντελεστή 3, δηλαδή αν μία ομάδα συγκεντρώσει 45 βαθμούς θα συνεχίσει με 15 βαθμούς, αν συγκεντρώσει 41 βαθμούς θα συνεχίσει με 14 βαθμούς και αν συγκεντρώσει 40 βαθμούς θα συνεχίσει με 13 βαθμούς.

Μετά την ολοκλήρωση των play offs, αν υπάρξει ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων ισχύουν όσα προβλέπονται στο άρθρο 20 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων για το μίνι πρωτάθλημα του ενός γύρου (διαφορά τερμάτων, καλύτερη επίθεση, καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων), θα αναδειχτούν η πρωταθλήτρια και η δευτεραθλήτρια της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας.


Β. ΑΠΟΦΥΓΗ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ

Οι ομάδες που θα καταλάβουν την 6η, την 7η, την 8η θέση, την 9η και τη 10η θέση και στους δύο ομίλους θα αγωνιστούν στα play outs για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Οι παραπάνω ομάδες θα συγκροτήσουν έναν (1) ενιαίο όμιλο των δέκα (10) ομάδων και θα αγωνιστούν σ’ ένα μίνι πρωτάθλημα του ενός γύρου για τη γνωστοποίηση των ομάδων που θα υποβιβαστούν στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία της περιόδου 2023 – 2024.

Συνολικά θα διεξαχθούν εννέα (9) αγώνες και οι ομάδες που θα καταλάβουν την 6η και την 7η θέση στον όμιλό τους και η καλύτερη ομάδα που θα καταλάβει την 8η θέση (περισσότεροι βαθμοί, καλύτερη διαφορά τερμάτων, περισσότερα τέρματα, περισσότερα εκτός έδρας τέρματα) θα δώσουν πέντε (5) αγώνες στην έδρα τους και οι υπόλοιπες ομάδες θα δώσουν τέσσερις (4) αγώνες στην έδρα τους.

Οι δέκα ομάδες (πέντε από κάθε όμιλο) θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους στο μίνι πρωτάθλημα των εννέα (9) αγωνιστικών, με bonus βαθμών. Οι βαθμοί που θα συγκεντρώσουν στον όμιλό τους μετά την ολοκλήρωση των δέκα οκτώ (18) αγωνιστικών θα μεταφερθούν, εφόσον προηγουμένως διαιρεθούν με το συντελεστή 3, δηλαδή αν μία ομάδα συγκεντρώσει 30 βαθμούς θα συνεχίσει με 10 βαθμούς, αν συγκεντρώσει 26 βαθμούς θα συνεχίσει με 9 βαθμούς και αν συγκεντρώσει 25 βαθμούς θα συνεχίσει με 8 βαθμούς.

Μετά την ολοκλήρωση των play outs, αν υπάρξει ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων ισχύουν όσα προβλέπονται στο άρθρο 20 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων για το μίνι πρωτάθλημα του ενός γύρου (διαφορά τερμάτων, καλύτερη επίθεση, καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων), θα υποβιβαστούν στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία συνολικά τέσσερις (4) ομάδες.

Τη φετινή αγωνιστική περίοδο το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 24 – 25 Σεπτεμβρίου 2022 και θα ολοκληρωθεί ύστερα από τη διεξαγωγή είκοσι επτά (27) αγωνιστικών (κανονική περίοδος, play offs, play outs). Για την έγκαιρη ολοκλήρωση του πρωταθλήματος σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ή κάποιων έκτακτων γεγονότων, ενδεχομένως να οριστούν εμβόλιμες αγωνιστικές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου