Αναζητηση στο ιστολογιο (Μπορειτε να δειτε προηγουμενες δημιοσιευμενες αναρτησεις)

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!!!

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!!!

Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Η Δόξα Πενταλόφου της αγωνιστικής περιόδου 1982-83



Μετά από εννέα χρόνια από την ίδρυση της ομάδας και αγωνιζόμενη στις χαμηλές κατηγορίες της ΕΠΣΜ, την σεζόν 1981-82 η Δόξα κάνει το μεγάλο άλμα και καταφέρνει να πάρει την άνοδο στην κορυφαία τότε Α' Κατηγορία της ΕΠΣΜ μέσω της διαδικασίας αγώνων μπαράζ που έγιναν τον Ιούλιο(!) του 1982. 
Την επόμενη σεζόν 1982-83 ένα μικρό χωριό όπως ήταν ο Πεντάλοφος τότε, αντιμετώπισε μεγάλες κωμοπόλεις και ιστορικές ομάδες εκείνης της εποχής όπως η Ομόνοια Σίνδου, ο Καμπανιακός, ο Αστέρας Αμπελοκήπων, ο ΠΑΟ Κουφαλίων και πολλές άλλες. Σε έναν όμιλο (Δ' όμιλος) των 13 ομάδων η Δόξα τερμάτισε στην 9η θέση με 20 βαθμούς (ισόβαθμη μαζί με την συνονόματη Δόξα Αδένδρου) και απολογισμό 6 νίκες, 8 ισοπαλίες και 10 ήττες, πετυχαίνοντας μία σχετικά εύκολη παραμονή. Συνολικά τέρματα της Δόξας 21 υπέρ και 36 κατά. 
Ένας αν μη τι άλλο καλός απολογισμός αν αναλογιστεί κανείς ότι η Δόξα αγωνιζόταν για πρώτη φορά στην Κατηγορία των μεγάλων της ΕΠΣΜ, με αντιπάλους μεγαθήρια της δεκαετίας του 1970 και 1980. 
Να αναφέρουμε επιπλέον ότι προπονητής και παράλληλα παίκτης της Δόξας εκείνη τη σεζόν ήταν ο Γεώργιος Σκέμπης του Χρήστου και Πρόεδρος της ομάδας ο αείμνηστος Βασίλειος Τούρτας.

Στην παραπάνω φωτογραφία διακρίνεται η ομάδα που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Α' Κατηγορία της ΕΠΣΜ την σεζόν 1982-83.

Όρθιοι από αριστερά: Σκέμπης Χ.Γεώργιος, Μαντζούκης Κωνσταντίνος, Κασαπίδης Ιωάννης, Τερζής Νικόλαος, Δούμπαλας Κυριάκος, Σαρίκης Κυριάκος, Κανιώρας Στέφανος και Αραμπατζούδης Γεώργιος.
Καθιστοί από αριστερά: Τερζής Χρήστος, Λέββας Λάζαρος, Γούτας Ιωάννης, Παπανίκου Νικόλαος, Τσιφούτης Κωνσταντίνος και Τελιούσης Βασίλειος.

Σημαντική προσφορά στην ομάδα εκείνη τη χρονιά είχαν ακόμη 9 ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκονται στην παραπάνω φωτογραφία και είναι οι εξής: Βασιλείου Θωμάς, Βασιλείου Μιχαήλ, Τσομπάνης Αναστάσιος, Κατσαούνης Αθανάσιος, Παπανίκου Παναγιώτης, Γραικός Δημήτριος, Τσιφούτης Ευάγγελος, Παπανικολάου Μιχαήλ και Ναρασιάνης Ηλίας.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗ Σ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου