Αναζητηση στο ιστολογιο (Μπορειτε να δειτε προηγουμενες δημιοσιευμενες αναρτησεις)

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!!!

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ!!!

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Η Δόξα Πενταλόφου της αγωνιστικής περιόδου 1976-77



Η ομάδα που κατέκτησε την πρώτη άνοδο και μάλιστα ως πρωταθλήτρια ομάδα ήταν αυτή της αγωνιστικής περιόδου 1976-77. Η Δόξα λάμβανε μέρος τότε στο πρωτάθλημα της Γ' Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣΜ και στον Α' όμιλο, όπου κατάφερε στο τέλος της περιόδου να πανηγυρίσει τον πρώτο της επίσημο τίτλο μετά από 3 χρόνια παρουσίας στην Γ' ΕΠΣΜ από την ίδρυση της. Εκείνη τη χρονιά η Δόξα διέθετε ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ για τα δεδομένα της Γ' κατηγορίας που ως επί το πλείστον ήταν ποδοσφαιριστές γηγενείς Πενταλοφίτες. Στο πρωτάθλημα τώρα και σε έναν όμιλο (Α') των 8 ομάδων, η Δόξα τερμάτισε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας με 24 βαθμούς (2 βαθμοί της νίκης τότε), έχοντας κάνει 11 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία μόλις ήττα μέσα στην Βραχιά από τον τοπικό Μέγα Αλέξανδρο με σκορ 3-1. Η επισφράγιση της επιτυχίας της κατάκτησης του πρωταθλήματος έγινε την τελευταία αγωνιστική μέσα στην Αγχίαλο στις 22 Μαΐου 1977, απέναντι στον τοπικό Φοίνικα Αγχιάλου, εκεί όπου η Δόξα έκλεισε θριαμβευτικά την σεζόν, κερδίζοντας τον με σκορ 3-1 και με χατ τρικ του Βασίλειου Μπούτσικα.
Συνολικά τέρματα για την Δόξα ήταν 31 υπέρ και 16 κατά, διαθέτοντας την δεύτερη καλύτερη άμυνα στον όμιλο μετά την Βραχιά που είχε δεχθεί 14. Πρώτος σκόρερ της Δόξας εκείνη τη σεζόν αναδείχθηκε ο Βασίλειος Μπούτσικας με 13 τέρματα. Προπονητής και παράλληλα παίκτης εκείνης της σεζόν ήταν ο Δημήτριος Σπυρόπουλος. Πρόεδρος της περιόδου 1976-77 ήταν ο Γεώργιος Τσολάκης.

Στην πρώτη φωτογραφία πάνω διακρίνεται η ομάδα που αγωνίστηκε στην Γ' Κατηγορία της ΕΠΣΜ την περίοδο 1976-77 ενώ στην δεύτερη κάτω φωτογραφία αναγράφονται όλα τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής από την εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".

Όρθιοι από αριστερά: Τσολάκης Γεώργιος (Πρόεδρος), Αραμπατζούδης Γεώργιος, Σάββας Ιωάννης, Τερζής Δ.Χρήστος, Τερζής Ιωάννης, Γούτας Ευάγγελος, Σπυρόπουλος Δημήτριος, Μπούτσικας Βασίλειος, Σκέμπης Δημήτριος.
Καθιστοί από αριστερά: Παπανίκου Νικόλαος, Μπάρης Τραϊανός, Τσομπάνης Αναστάσιος, Μάσκας Ηλίας, Σαπάνης Γεώργιος, Γιόφκας Στέφανος.

Σημαντική προσφορά στην ομάδα εκείνη τη χρονιά είχαν ακόμη 7 ποδοσφαιριστές που δεν βρίσκονται στην παραπάνω φωτογραφία και είναι οι εξής: Δούμπαλας Κυριάκος, Δεμερτζής Στυλιανός, Καϊμακτσής Λύσανδρος, Κατσαούνης Αθανάσιος, Πυλωρίδης Χρήστος, Μωϋσιάδης Ανέστης και Γραικός Δημήτριος.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗ Σ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου